GESCHIEDENIS

MFC De Brinkhof wordt geëxploiteerd door het bestuur van de ‘Stichting Multifunctioneel Centrum de Brinkhof’.

Oprichting

Het is gebouwd onder begeleiding en met financiële steun van de gemeente Oldebroek. Vooral wethouder G. Doornwaard heeft zich vele jaren ingespannen om een dorpshuis in Wezep te realiseren. Het was dan ook een gedenkwaardig moment toen hij in december 2000 de eerste steen kon leggen. Helaas heeft hij de opening niet meer mee mogen maken. Op 9 november 2001 werd de feestelijke opening verricht door mw. Doornwaard samen met de heer mr. W. Zielhuis, oud-burgemeester van de gemeente Oldebroek.

Renovatie en nieuwe naam

Eind 2016/ begin 2017 is het dorpshuis volledig gerenoveerd. Op zaterdag 8 april 2017 werd het vernieuwde dorpshuis officieel geopend door voorzitter Klaas van Ommen en wethouder Liesbeth Vos – van de Weg. Ook werd de nieuwe naam voor het dorpshuis onthuld. Het dorpshuis in Wezep is omgedoopt tot Multifunctioneel Centrum De Brinkhof, ook wel MFC De Brinkhof.

Multifunctioneel Centrum

MFC De Brinkhof is bedoeld voor sociaal-culturele, maatschappelijke dienstverlening, educatieve en recreatieve activiteiten. In de eerste plaats voor organisaties en bedrijven uit de gemeente Oldebroek, maar in de tweede plaats ook voor belangstellenden van buiten de gemeente.

In MFC De Brinkhof zijn naast een aantal zalen van verschillende grootte, ook enkele kantoren ondergebracht voor de plaatselijke organisaties Bibliotheek Noord Veluwe, Sociaal Team, Centrum voor Jeugd en Gezin (consultatiebureau), Stimenz, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, Icare,  Stichting Welzijn Ouderen en het Politieteam Veluwe Noord . Ook maken plaatselijke verenigingen gebruik van MFC De Brinkhof. Tenslotte is er nog de gezellige foyer, waar vooraf of aansluitend aan een activiteit een drankje en een hapje kan worden genuttigd.

Op deze website vindt u meer informatie over de beschikbare ruimtes, tarieven, telefoonnummers en namen van mensen waar u meer informatie kunt vragen of kunt reserveren.

Wij hopen dat u ook eens gebruik zult maken van één van de mogelijkheden van MFC De Brinkhof en zien er naar uit u daar te ontmoeten.