NIEUWS

Bent u geïnteresseerd in kunst? Loopt u dan vooral ook daarvoor eens binnen bij de Brinkhof. Er zijn wisselende exposities van 3 of 4 maande...

Pieter Dam

Voorzitter Klaas van Ommen(l) heet Pieter Dam(r) van harte welkom, foto door Alida Bosma.

Na de kleurrijke schilderijen van Ima Amu zijn nu de prachtige landschapsschilderingen van Pieter Dam te bewonderen in de Brinkhof. Pieter, geboren in Almelo, kreeg daar tekenlessen en begon te schilderen. Door een drukke baan verdween dat naar de achtergrond maar als inwoner van Wezep pakte hij na zijn pensionering het schilderen weer op bij Willem Bultman. Bij het Gelders Kunst Collectief maakte hij kennis met de techniek van het aquarelleren.

De schilderijen in de Brinkhof zijn ruim van formaat maar via miniaturenomteversturen.nl kunt u kennismaken met zijn prachtige handgeschilderde ansichtkaarten. De schilderijen in de Brinkhof zijn vrij te bezichtigen tijdens kantooruren. Van harte welkom

Ima Amu

Ima

 

Ima Amu werd geboren in Ukehe, Nigeria, West-Afrika. Al jong wist hij dat hij schilder wilde worden en begon met tekenen in in het zand, later kochten zijn ouders potloden voor hem en motiveerden hem om door te gaan.

Na zijn middelbare school bezocht hij de universiteit van Benin-stad Nigeria, waar hij afstudeerde in schilderkunst en kunstgeschiedenis. Vervolgens werkte hij als curator/manager bij het beroemd Didi Museum in Victoria Island Lagos, Nigeria. Hij bracht veel nieuwe ideeën in het museum, Hij maakte naam als curator en als kunstenaar.

Zijn schilderijen vertellen over het dagelijkse leven van de mensen in Nigeria en in het algemeen in Afrika. 

Ima woont al geruime tijd in Nederland en hij blijft ook hier zijn verhaal vertellen. Hij hoopt dat het bijdraagt aan een wereld waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Hij droomt van een leven van gelijkheid in alle schakeringen van het leven.